Alapítványunk bejegyzésre került!

A Fővárosi Törvényszék 2021. március 17-én hivatalosan is bejegyezte a Kedves Emberiség Közösség az autizmussal élő emberekért Alapítványt

A történet egy Facebook bejegyzéssel indult: Nagy-Ujj Annamária és családja új albérletet keresett, az internet pedig felrobbant. Az édesanya nagy sikert elért posztja több, mint 53 ezer emberhez jutott el. Ez a bejegyzés indult a „Kedves Emberiség!” felütéssel.

Több interjúban nyilatkoztak problémáikról, készült egy hétvégi videóriport is, emellett pedig egy rádiós szereplés, valamint egy podcast adás alatt már egy alapítvány létrehozása is szóba került.

Ezen alapítvány élete kezdődött meg az elmúlt két hónapban.

A bejegyzés sikere után létrehoztak egy – azóta 2500 főnél is több tagot számláló – segítő közösséget facebookon, ezt követően pedig magunk köré gyűjtöttek egy 25 fős önkéntes csapatot az alapítvány életre hívásához. 

Azóta dolgozunk együtt Annával és Dáviddal az alapítvány működésén, céljaink megvalósításán, és most – a több tucat kisebb anyagi igényű probléma megoldása, rengeteg ötletelés, szervezés és munka után – végre bejelenthetjük az alapítvány indítását.

Célunk nem kizárólag az autizmus spektrum zavarral élők támogatása vagy fejlesztése, hanem az autista emberek, szüleik, családjuk és közvetlen környezetük segítése a mindennapi problémákban. Emellett pedig az autizmussal kapcsolatos közvetlen és közvetett terhek csökkentése, valamint a szülők, a család, és a tágabb környezet egészségben és egyben tartása. 

Április 2-a az Autizmus Világnapja, amire már külön kampánnyal készülünk a járvány intézkedések okozta krízis enyhítésének megoldására.

Tervezett tevékenységeinkről a honlapon olvashatnak bővebben!